Novo

Mislila sam da mi sin (10) ima gripu, a onda je samo umro: Obudkcija je, međutim, pokazala nešto ZASTRAŠUJUĆE. SADA UPOZORAVAM OSTALE NA OVU SKRIVENU OSPASNOST!

Jedna potpuno slomljena porodica sada poziva ljude da obrate pažnju na količinu ugljičnog monoksida u svojoj kući nakon što je njihov 10-godišnji Gavin Klebs nedavno preminuo od trovanja ugljičnim monoksidom, zbog frižidera koji je curio.

Sarah Klebs i dvoje od njezino troje djece uživali su neko vrijeme u porodičnoj kući na odmoru na Aljasci kada se osmogodišnja Caroline požalila na glavobolju. Ubrzo je i Gavin imao glavobolju i počeo povraćati.

Refrigerator blamed for 10-year-old boy's carbon monoxide death

Njen suprug Matt je bio na radnom zadatku, a njen najstariji sin 14-godišnji Connor boravio je s prijateljima.

Nakon nekoliko sati, Sarah se također razboljela, ali pretpostavili su da je porodicu uhvatila gripu, pa su se njih troje odmorili – u kabini.

“Kako biste znali?” Rekla je Sarah za Alaska Dispatch News. “Prije toga nikad ne bih razmišljala o tome.”

Sarah kaže da ima praznina u sjećanju onoga što se dogodilo tog vikenda, ali sjeća se da je bila u krevetu i čitala tekstualne poruke zabrinutih članova porodice pitajući ih jesu li u redu. Nije im mogla odgovoriti.

An Anchorage mom thought she and her children had a flu bug. It ...

Ali tek u 9 ujutro sljedeći dan roditelji Connorovih prijatelja postali su dovoljno zabrinuti da odu u kabinu da istraže, nakon što Sarah nije stigla po njega.

Našli su Sarah u krevetu s Caroline, koja je bila u nesvijesti. Sarah se sjeća kako je pokušala ustati iz kreveta, ali kaže da su joj noge bile “poput gume”. Gavina su pronašli mrtvog. Sarah i Caroline obje su odvedene u bolnicu i očekuje se da će se potpuno oporaviti.

Kasnije su istražitelji otkrili da u vikendici ima frižider s propanom, koji je počeo propuštati ugljični monoksid – plin bez mirisa.

Otac djece Matt rekao je da je redovito održavao frižider i mislio je da je to u redu. Majstor je rekao da se osjeća odgovornim. “Bavim se poslom da se to ne dogodi”, rekao je.

An Anchorage mom thought she and her children had a flu bug. It ...

Devastirani par dijeli svoju priču u nadi da će zaustaviti još jednu porodicu da im se ne desi isto. Žele da svi sebi ugrade detektore ugljičnog monoksida u svoje domove.

Simptomi trovanja ugljičnim monoksidom uključuju umor, glavobolju, mučninu i zbunjenost.

Refrigerator blamed for 10-year-old boy's carbon monoxide death

Oglasi – Advertisement