Med i soda bikarbona: Ovaj lijek uništava i najopasnije bolesti samo ako se koriste na ovaj način!

0

Miješanje sode bikarbone sa medom ili javorovim sirupom se možda čini bizarnom idejom, ali se zaista vjeruje da se stanice raka hrane šećerom.

Ali, naučnici su nakon 60 godina shvatili da su ova istraživanja bazirali na pogrešnoj pretpostavci.

Poznato je da je rafinirani bijeli šećer visokokalorična, a nutritivno slabo vrijedna namirnica.

Pored toga je i industrijski visokoprerađen, što znači da se u procesu proizvodnje kosriste hemikalije.

Za razvoj dijabetesa previše šećera i kod zdravih ljudi povećava sve šanse. Zbog toga je neophodno izbjegavati prerađeni šećer, čokolade, torte itd. Brzinu kojom glukoza iz namirnice dolazi u krv nazivamo glikemijskim indeksom (GI). Što je GI neke namirnice veći, apsorpcija glukoze je brža pa je ta namirnica nepogodnija za dijabetičare.

U ovom slučaju stanice raka ne uspjevaju iskoristiti šećer za rast jer ih soda bikarbona neutrališe.
Javorov sirup ili med ide prema stanicama raka (koje troše 15 puta više glukoze nego zdrave stanice), a uz pomoć sirupa soda ulazi u stanice raka. Zbog toga šećer iz meda ili javorovog sirupa nije štetan za vaše zdravlje.

Priprema je vrlo jednostavna:
Potrebno je da pomiješate dio sode bikarbone sa tri dijela javorovog sirupa ili meda. Ova dva proizvoda zagrijte i miješajte na vrlo laganoj vatri oko deset minuta.
Preporučuje se uzimanje tri kašičice na dan, mjesec dana.
U toku ove terapije treba izbjegavati šećer, meso i bijelo brašno. Dovoljno je konzumirati tri kašičice na dan i to kašičice za kafu, mjesec dana. Ubrzo ćete vidjeti rezultate, osjećat ćete se bolje i vaš će se organizam potpuno oporaviti.

Preporučujemo