Med i soda bikarbona: Ovaj lijek uništava i najopasnije bolesti samo ako se koriste na ovaj način!

0

Mnogi smatraju da je miješanje sode bikarbone sa javrovim sirupom ili sa medom zaista bizarna ideja, ali se vjeruje da se stanice raka hrane sa šećerom. 

Naučnici su nakon 60. godina dokazali da je ova predpostavka pogrešna. Šećer je kako je svima poznato jako kalorična namirnica, a pored toga i nutritivno slabo vrijedna namirnica. Pored svega toga on je industrijski visokoprerađena namirnica, to znači da se u procesu proizvodnje koriste razne hemikalije. Previše šećera i kod zdravih ljudi povećava šanse da dobiju dijabetes.

Iz tog razloga je neminovno da izbjegavate čokolade, šećer, torte i slično. Glikemijski indeks je brzina kojom glukoza dolazi u iz namirnica u krvi. Namirnica je nepodonija za dijabetičer što je GI neke namirnice veći i zbog toga je i apsorpcija glukoze brža. Međutim u ovom slučaju stanice raka nisu u mogućnosti da koriste šećer kao rast jer ih se soda bikarbona rješava. Med ili javorov sirup se upućuju prema stanicama raka, a uz pomoć sirupa sda je u mogućnosti ulaženja u stanice raka. I zbog toga šećer koji je iz meda ili javorovog sirupa nije štetan po vaše zdravlje.

Priprema je jako prosta sve što je potrebno jeste da pomiješate dio sode sa tri dijela meda ili javorovog sirupa. Na laganoj vatri miješajte i zagrijte va dva proizvoda oko desetak minuta. Najbolje bi bilo da svaki dan mjesec dana uzimate po tri kašikice. Prilikom ove terapije poželjno je da krajčite od bijelog brašna, mesa i šećera.

Dovoljno je da konzumirate tri kašičice na dan i to uz kafu u periodu od mjesec dana.

Preporučujemo