Novo Savjeti Zdravlje

Med i čuvarkuća: Najpoznatiji i najčudotvorniji lijek ikad: Evo na koji način se pravi!

Ukoliko imate probleme sa cistama i miomima na maternici, lijek koji se sastoji od meda i čuvarkuće mogao bi da bude sjajno rješenje.

Već dugi niz godina ovaj recept je poznat i pokazao se kao jedan jako djelotvoran kao čaj od čucarkuće, tinktura, vjež sok od listova, mast, obloge. Svi ovi lijekovi su dobri za bronhitis, liječenje upale uha, protiv kurjeg oka, kožnih problema, smanjuju tegobe tokom menstruacije, eliminišu nervozu i stres i još puno toga.

U fitoterapiji med i čuvarkuća su nezaobilazne i vrijedni su pažnje. Ova dva sastojka su samo jedan od velikog broja recepata koji treba da se napomenu. Ova biljka ima druge nazive poput: grluša, stolist, vazdaziva, pazikuća, čuvarkuća. Veliki broj ljudi je probao ovaj lijek i oni garantuju da je sjelotvoran, a pravi se na sljedeći način:

U mašini za meso ili u blenderu samljeti tristo grama sočnih listova čuvarkuće i pomješati zajedno sa petsto grama domaćeg kvalitetnog meda. Nakon toga smjesu staviti u staklenu teglu, umotati je u foliju i ostaviti u frižider da stoji poklopljeno. Ovaj lijek se treba uzimati na prazan stomak svako jutro i to jednu malu kašikicu. Nakon pola sata možete jesti i piti.

Med prestavlja prirodnu hranu posebnog okusa i mirisa i složenog energetskog sastava. Nektar skupljaju pčele, i od rijetke i slatke tekućine ga prave u stabilnu, gustu i energetski bogatu namirnicu. Da bi pčele napravile jedan kilogram meda treba da slete na cvijet sto hiljada puta. Med postoji u dvije vrste a to je šumski i cvjetni med.

 

Oglasi – Advertisement