Marija poslije 13 godina otkrila detalj sa Evrovizije koji niko nije znao: Pjevačica je dugo šutjela: Sada je sve jasno!

0

Molitva je pjesma koju izvodi jedna od najpoznatijih srpskih pjevačica Marija Šerifović. 

Tekst pjesme je napisao Saša Milošević Mare, a muziku je napisao Vladimir Graić. Kao pjesma pobjednica Beovizije 2007. godine, Marija Šerifović je sa ovom pjesmom predstavljala Srbiju na Eurosongu iste godine. Pjesma je sa 268 glasova osvojila prvo mjesto na Eurosongu i tako odvela Eurosong u Beograd.

Od ukupno 41 zemlje, osim Srbije koje su glasale na Eurosongu, Molitva je čak devet puta dobila maksimalnih 12 bodova, od toga pet puta od bivših jugoslavenskih zemalja, i  sa razlikom od 33 boda pobijedila ispred ukrajinskog predstavnika.

Srbija je bila zemlja debitantica na ovom takmičenju i odmah su u prvom nastupu zabilježili pobjedu. Mariju Šerifović je nakon pobjede u Srbiji dočekalo između 70 i 90 hiljada građana koji su joj željeli izraziti zahvalnost na odličnom predstavljanju njihove zemlje.

Bilo je špekulacija da je pjesma Molitva plagijat albankse pjesme Ndarja, koju izvodi pjevačica Soni Malaj. Međutim, istraživanjem muzičkih stručnjaka, utvrđeno je da pjesma Molitva nije plagijat pjesme Ndarja, zbog ponavljanja samo pola takta, a da bi pjesma bila plagijat potrebna su četiri.

Nakon 13 godina Marija Šerifović je otkrila šta misli o svom učešću na Evroviziji.

Pjevačica je gledala snimak sa Evrovizije gdje je odnijela pobjedu, pa je sve to podijelila sa pratiocima na Instagram profilu.

Šerifovićeva se smijala i podijelila ono o čemu nije htjela nikako pričati sve ove godine.

“Realno, 13 godina kasnije imam da izjavim da nismo imali nikakvu konkurenciju, ama baš nikakvu. Pojma niko nije imao, razbili smo ovo, naprosto razbili”, rekla je Marija.

Preporučujemo