Ljudi, odmah se dozovite pameti: Radnik Hitne pomoći otkrio sa čime se sve susreće u vrijeme korone- Ovo je haos

0

Zavod za hitnu medicinsku pomoć u Novom Sadu je uvijek imao mnogo posla, a situacija se dodatno zakomplikovala sa pandemijom korona virusa. 

Ovo je i potvrdio medicinski tehničar po imenu Igor Tatić koji ima 44 godine i koji je sa svojom ekipom konstantno na terenu, a i kada nije u smjeni, dostupan je u svako doba svojim kolegama, prijateljima, komšijama, kao i drugim građanima.

On je dodao da je jednostavno njegov posao takav i da su i on i njegove kolege uvijek uz telefone, a posebno su spremni ako se kojim slučajem poveća obim posla, tako da i kada nisu u smjeni, kao medicinari su uvijek na raspolaganju. Po njegovim riječima svi su oni, navikli da tako rade i svi od prvog do zadnjeg vole svoj posao. Osim toga kazao je da epidemija nije donijela neke ogromne promjene u radu Hitne pomoći, ali ako se radi o pacijentu za kojeg se sumnja da ima korona virus, tada se na teren ide u zaštitnoj opremi.

Dodao je i da je veoma olakšavajuće to što opreme ima dovoljno tako da zahvaljujući tome na teren idu spremni u svakoj situaciji. S obzirom da sve informacije dobijaju od kolega iz pozivnoga centra, dobro znaju ka kakvom slučaju idu, pa se tako svi ponašaju u skladu sa procedurama. Prate se nove informacije i mjere kako da se postave i kako da djeluju u pojedinim situacijama, i na koji način da koriste zaštitnu opremu, te i to koliko pacijent ima teške simptome, tako da će se u skladu sa tim ponašati odgovarajuće.

 

Preporučujemo