Novo Showbizz

Lepa Brena BIJESNA na ovu pjevačicu: Objavila sliku i šokirala Srbiju: EVO šta se dešava (Foto)

Poznata folk pjevačica Lepa Brena je ostala u šoku kada je vidjela da je dio iz svog starog spota iskopirala popularna Američka pjevačica Britni Spirs.

Dakle, dio Breninog spota iz davne 1989. godine, gdje ima zlatan kostim i okove Britni je upotrijebila za jedno od svojih snimanja. Na svom spotu Britni leži na pijesku u skoro identičnom kostimu, pa je Brena to podijelila sa pratiocima na društvenoj mreži Instagram.

Fahreta Jahić Živojinović, koja je poznatija kao Lepa Brena, je jedna od najpoznatijih jugoslovenskih pjevačica. Rođena je 20. oktobra 1960. godine u Tuzli u Bosni i Hercegovini. Odrasla je u Brčkom, a otac Abid i majka Ifeta su joj omogućili skromno i potpuno bezbrižno djetinjstvo. Lepa Brena isto tako ima sestru Faketu i brata Faruka.

Završila je osnovnu školu „Zaim Mušanović“ te je proglašena za đaka generacije. Imala je uspjeha i u košarci u kojoj joj je visina od 180 cm puno pomogla. Trenirala je u košarkaskom brčanskom klubu „Interplet“. Kultni nadimak Brena je dobila od profesora fizičkog vaspitanja Vlade Bajera.

Nakon osnovne škole upisala je gimnaziju i kao sedamnaestogodišnjakinja je učestvovala na takmičenju „Mladi graditelji“. Izvela je pjesmu „Sviraj još, prijatelju moj“ sada pokojnog pjevača Kemala Montena. Osvojila je prvo mjesto i počela je da nastupa sa bendom Yudexi na igrankama i takmičenjima.

Ubrzo je započela samostalnu karijeru. Naučila je strane pjesme koje je publika uvijek tražila, dok je kod kuće pjevala sevdalinke. Nije bila pretjerano zaljubljive prirode, a prvi dečko koji joj se ozbiljnije svidio je bio pet – šest godina stariji od nje, ali nisu bili zajedno.

Oglasi – Advertisement