Novo Vijesti

Led uništio OVAJ dio države, ledena kiša SVE povaljala! Vetar nosio sve pred sobom, PIJAVICA rušila stabla(VIDEO)

Za danas jako loše vijesti što se tiče vremenske slike u našoj državi. Jučer je Hrvatsku pogodilo jako veliko nevrijeme koje je pasolutno nosilo sve pred sobom. Tu najviše i konkretno mislimo na predio Istre gdje je oluja čupala stabla, led je padao veličine lješnika a pijavica je bukvalno nosila stabla i krovove sa kuća.

Da li ovo vrijeme i nepogode mogu uticati na Srbiju? U nastavku današnjeg članka vam donosimo odgovor i na to pitanje. Iz DHMZ-a upozoravaju na jako nevrijeme, pljuskove, grmljavinu kao i pojavu grada u nekim područjima. Osim same Istre, karlovac i Duga Resa su jučer baš gadno nastradali. Vatrogascima je pomagala policija, kao i lokalno stanovništvo, koje apsolutno ne pamte ovakvo nevrijeme. 

Što se Srbije tiče, Nedeljko Todorović poznati metorolog najavljuje da ovakvo vrijeme će 4 i 5 avgusta, to jeste u utorak i srijedu dovesti do toga da temperature padnu čak 5 do 8 stepeni. Kako on navodi već u utorak popodne, kao i sanoći na utorka na srijedu slijede jako velike padavine koje će donijeti taj nagli pad temperature.

Već u četvrtak, dolazi nam ponovo lijepo vrijeme, koje če vratiti temperature na koje smo navikli prethodnih dana, a to su one 30+ temperature, sa jako velikim i jakim sunčanim intervalima. Podsjećamo, jučer se oglasio i Marko Čubrilo koji je najavio i moguće padavine sa pojavom leda i grada, zato oprez. Čubrilo je najavio da će se u utorak večer desiti ovakva situacija u našim krajevima.