Kviz / Milijunaš: Zbog publike ostao bez 64 hiljade kuna, znate li vi odgovor na pitanje?

0

Jučerašnje izdanje poznatog kviza Tko želi biti milijunaš otvorio je Mislav Miličević novinar  koji je nastavljao svoj niz pitanja i odgovora iz prošle emisije. 

Počeo je sedmim pitanjem za 4 hiljade kuna (što je oko 1.040 KM), a osim toga, ostala su mu i dva džokera.

Mislav je dogurao čak do 11. pitanja za 64 hiljade kuna, što je iznos oko 16.500 KM a u pitanju se tražio slogan Olimpijskih i Paraolimpijskih igara u Tokiju 2020. Uzeo je džokera, zatražio je pomoć publike, ali većina glasova (51 posto) navela ga je na krivi trag, te je na ovo pitanje odgovorio netačno i tako napustio kviz  sa osvojenih 32 hiljade kuna (oko 8.300 KM).

PItanje je glasilo ovako – koji je slogan Olimpijskih i Paraolimpijskih igrara u Tokiju 2020, a odgovori: Ujedinjeni odricanjem, Ujedinjeni odvažnošću, Ujedinjeni osjećajem, Ujedinjeni osobnošću.

Najviše glasova, odnosno 51 posto, publika je dala sloganu Ujedinjeni odvažnošću. Prihvativši mišljenje publike pogrešno je odgovorio jer slogan, kojem je publika dala samo 21 posto, glasi – Ujedinjeni osjećajem.

Sljedeći je na redu bio fizioterapeut Sven Šijak koji doalzi iz Zagreba, on je pogriješio tik prije prelaska drugog praga i tako kviz napustio sa samo hiljadu osvojenih kuna (oko 260 KM), a zeznulo ga je pitanje iz fizike na kojem se kockao te nagađao odgovor.

On nije pogodio ko je 1927. uveo načelo prema kojem je nemoguće istodobno savršeno precizno znati položaj i impuls čestice. Rekao je da je to bio Erwin Schrödinger, a među ponuđenim odgovorima bili su još i Albert Einstein, Paul Dirac te Werner Heisenberg. Ali, navedeno načelo uveo je Heisenberg.

Posljednji takmičar bio je Ivica Glavan koji je došao iz Zadra i koji će sljedeću emisiju otvoriti pitanjem za 16 hiljada kuna, što je oko 4.100 KM.

Preporučujemo