Novo Savjeti Zdravlje

Kurkuma je u stanju da oporavi cijeli organizam, ali samo ako se uzima ovako: Napravite čaj koji reguliše pritisak i čisti jetru!

U ovom članku ćete pročitati najzdravije načine da ubacite kurkumu u svoju ishranu. 

Ona je trenutno broj jedan svih zdravih biljaka na svijetu. Kurkuma pruža veliki raspon zdravstvenih prednosti, i zato se smatra najzdravijom biljkom. Kurkuma u sebi sadrži kurkumin, koji je osovni aktivni sastojak, koji može da postigne više od 150 potencijalno terapijskih djelatnosti. To uključuje antikancerogena, protuupalna i antioksidativna svojstva. Trenutno na svijetu ne postoji ni jedan sastojak koji je bolji i efikasniji za smanjenje upala u tijelu od kurkume.

Bitno je da znate kako da vaše tijelo koristi kurkumu, i potrebno je da je koristi na pravilan način. Potrebno je da znate kako najbolje da je konzumirate. Najbolje je da nabavite kurkumu eko uzgoja u prahu, moće se lahko pronaći i dozirati. Ne treba da se pretjerano zamarate oko svježeg korijena koji se sada može  aći u skoro pa svakom marketu. Korijen kurkume je jako sličan korijenu đumbira i oni se i slično pripremaju jer su ista biljna porodica. Kurkuma se topi u ulju, što je znak da treba da je kombinujete sa nekom masnoćom za optimalno upijanje hranjivih tvari.

Ona se uglavnom priprema sa organskim djevičanskim uljem kokosa ili sa ekstra djevičanskim maslinovim uljem. Dnevno bi bilo potrebno unjeti oko 3g do 10g, i sa vremenom se može povećati. Tako je dovoljno otprilike jedna mala kašika kurkume dnevno za odraslu osobu. Kako bi dobili maksimalno djelovanje treb da uzimate na dnevnoj bazi ili barem tri puta sedmično. Djeca od šest godina i starije osobe mogu da smanje dozu na pola jednom sedmično prvi put, a nakon toga povećati doze koja odgovara pojedincu.

Ostatak teskta možete pročitati OVDJE.

Oglasi – Advertisement