Novo Savjeti

Kremasti napitak od jagode postao hit na društvenim mrežama: Evo kako se pravi (Recept)

Sigurni smo da ste svi čuli za Dalgona kafu koja je postala apsolutni hit na društvenim mrežama, a sada je napravljena verzija sa jagodama, i ona je postala hit među djecom i ljudima koji i nisu baš ljubitelji kafe.

Na društvenim mrežama se svaki dan šire razni recepti i trikovi. Prije samo par sedmica društvene mreže prevladao je jedan jednostavan recept za Dalgona kafu, koja je oduševila i ljude koje inače ne piju kafu. Sada se pojavio recept za tučeno mlijeko s jagodama, koje je odličan napitak za djecu a i ljude koji nisu neki ljubitelji kafe.

Ovaj napitak je jednako jednostavan za spremiti kao i Dalgona kafa. Sve što vam treba je Nesquik od jagode, ili bilo koji drugi prah koji ima okus jagoda, pomiješati sa četiri kašike vrhnja za šlag. Smjersu možete mijenjati pjenjačom ili mikserom dok se ne dobije prozračna, ružičasta krema. Nakon toga u jednu čašu ulijte mlijeko ili toplo ili hladno zavisno o vašoj želji, a na to mlijeko dodajte kremu od jagoda.

Ukoliko želite hladan napitak, dodajte i nekoliko kockica leda za pravo osvježenje, i to je sve, zbog toga nije ni čudo da je ovaj recept lajkan čak više od 420 hiljada puta.

Ono što je jako dobro, možete koristiti i druge okuse i tako možete dobiti napitke od banane, čokolade ili bilo koejg drugog okusa. Isto tako, možete dodati i razne dodatke kako bi vam okus bio puno bolji, kao što je bobičasto voće, mljeveni keksi ili razni prelivi. Za još hladniji napitak možete dodati i nekoliko kašika sladoleda po želji.

Video možete pogledati na linku OVDJE.