Kosa će vam rasti 3 centimetra mjesečno, maska za potpuni oporavak dlake: Trebaju vam samo 2 sastojka! (Recept)

0

Svaka žena će se složiti da je kosa njen najljepši ukras.

Zbog toga se mnoge žene trude i ulažu u održavanje kose kako bi bila lijepa i njegovana, iako to zna biti ponekad jako teško a i skupi. Ali, morate znati da prava njega kose i kože počinje iz vaše kuće. U ovom članku moći ćete naučiti kako da oporavite kosu u domaćim uslovima.

Kada je riječ o zdravlju i ljepoti, kokosovo ulje je jedno od najkorisnijih prirodnih sredstava koje nudi mnogo zdravstvenih prednosti, pristupačno je, možete ga bilo gdje nabaviti a što je najbolje od svega potpuno je prirodno.

Kokosovo ulje se već ovadvno pokazalo kao jako korisno u segmentu kozmetike. On se dodaje sredstvima za njegu tijela, lica, noktiju, međutim, najveći efekat ima na kosu i to već odmah pri prvim tretmanima.

Da biste vašu kosu učinili mekanom i glatkom, napravite masku od meda i od kokosovog ulja.

Ono što vam je potrebno za ovu masku je:

– dvije supene kašike hladno ocijeđenog kokosovog ulja i

– dvije supene kašike domaćeg meda

Priprema je slijedeća:

U jednu posudu stavite dvije supene kašike hladno ocijeđenog kokosovog ulja te zagrijte u mikrovalnoj pećnici 20 sekundi. Nakon toga dodajte dvije supene kašike meda i sve to miješajte dok ne dobijete jednu ujednačenu smjesu. Ovu masku nanosite na blago navlaženu kosu i ostavite najmanje 40 minuta da djeluje, a nakon toga kosu operite šamponom koji inače koristite.

Ovu masku koristite jednom sedmično i na fantastične rezultate, vjerujte nam, nećete dugo čekati!

Preporučujemo