Novo

Korona virus stigao u još jednu zemlju regiona: Srbija okružena zarazom sa svih strana: Oglasio se državni sekretat, ovo su prve informacije!

Ono što su saopštile vlasti iz Mađarske je slijedeće, još jednom mađarskom državljaninu za kojeg se sumnja da je zaražen korona virusom određen je karantin.

Radi se o vozaču kamiona koji se skoro vratio iz italijanske pokrajine Lombardije, rekao je državni sekretar za spoljne poslove Tamas Menčer, te je dodao da ovaj muškarac nema groznicu, ali je prijavio da se ne osjeća dobro te su ga odmah prebacili u bolnicu.

Državni sekretar je još rekao kako je još jedan vozač kamiona obavijestio mađarskog konzola u Milanu da se trenutno nalazi u karantinu u Lombardiji, međutim on nema nikakve simptome.

Do sada, do ovog trenutka nije bilo potvrđenih slučajeva korona virusa u Mađarskoj, ali pojava ovog virusa se ne može isključiti, tako je rekao državni sekretar Menčer.

Osim toga, državni sekretar je također obavijestio javnost da su pod mjerama karantina i djeca iz srednje škole koji su se vratili sa sjever Italije u nedelju navečer i kasnije, ali je naglasio kako niko od njih nema simptome ovog virusa.

Moramo podsjetiti da je u Hrvatskoj potvrđen prvi slučaj korona virusa, te se među građanima cijelog regiona počela širiti panika. Ovakve slične scene se bilježe i u Sarajevu.

Dakle, drastično se povećao broj odlazaka u apoteke i supermarkete. U apotekama ljudi masovno traže sredstva za poboljšanje imuniteta kao i zaštitne maske, dok se u supermarketima kupuju velike količine hrane kako bi se napravile rezerve u kućama. Najviše se kupuje konzervirana hrana, ulje, meso, šećer, brašno, tjestenina, mlijeko.

Na kasama se stvaraju ogromne gužve te se čeka i po pola sata.

Oglasi – Advertisement