Da srce pukne od tuge: Sahranjen dječak (7) koji je pao sa 12. sprata zgrade i preminuo na licu mjesta, jauci se čuli do neba – Balkan Life Today

Da srce pukne od tuge: Sahranjen dječak (7) koji je pao sa 12. sprata zgrade i preminuo na licu mjesta, jauci se čuli do neba

  • Admin
  • November 13, 2019
  • Comments Off on Da srce pukne od tuge: Sahranjen dječak (7) koji je pao sa 12. sprata zgrade i preminuo na licu mjesta, jauci se čuli do neba

S.Ž. (7) koji je nastradao u petak nakon što je pao sa 12. sprata zgrade u kojoj je živio sa mlađim bratom i majkom, jučer je sahranjen na Novom groblju u Nišu.

Njegovi najmiliji ispratili su ga na vječni počinak, komšije i mnogobrojni rođaci, kao i Nišlije koje je potresla ova užasna tragedija. Uz dirljive poruke i crteže, prvaci OŠ “Sveti Sava” isto su se tako oprostili od svog drugara. Nakon što su učiteljica i direktorica škole saopštile djeci da im je drug nastradao, njegovu su sliku postavili na klupu u kojoj je sjedio, te se oprostili od omiljenog druga uz gomilu poruka.

-Učiteljicu su zamolili prije nego su otišli na veliki odmor, da im sačuva poruke, kako ih ne bi neko ukrao. Oni su još mala djeca, na svoj način sve shvate i dožive. Djeca su ga voljela, bio je sjajno, mirno dijete. Jedna je djevojčica ispričala kako je želio otići na more, da mu je obećala da će zajedno da odu, i da joj je žao jer ne može ispuniti obećanje – kaže direktorica škole Sanela Tarana, te dodaje da će komemoracija biti održana u školi.

Dječak je nastradao u petak u 8.30 ujutro nakon što je pao sa solitera na Vizantijskom bulevaru u Nišu, kad se najvjerovatnije isuviše nagnuo kroz prozor kako bi vidio da li mu se majka vraća kući, nakon što je mlađeg brata odvela u obdanište. Najvjerovatnije je pao nakon što je izgubio ravnotežu.

Prema posljednjim saznanjima, tijelo dječaka nije odnijeto na obdukciju, zato što je procijenjeno da u ovom slučaju nije bilo nikakvih sumnjivih okolnosti.

Nesretna majka komšijama je ispričala da starijeg sina nije prvi put ostavila samog kod kuće. Dok je vodila mlađeg do vrtića, stariji bi ostao da gleda crtane kod kuće. Nikad se nije plašio ostati sam, niti je bilo problema. Tako je bilo i kobnog jutra, ostao je kod kuće i gledao televizor, a ono što je najviše zbunilo ovu ženu, jeste što se odjenuo i obuo patike, kao da je krenuo negdje.