Novo

Konačno objašnjeno: Evo kako treba regulisati grijanje, da bi prošli jeftinije: Nakon ovoga ćete uštedjeti!

Vjerovatno svi mi istu muku mučimo sa tim da uštedimo nekoliko eura na računima tokom zime, s obzirom da grijanje zna biti jako skupo.

Vjerujemo da je ulazak u hladnu kuću koju ne možete zagrijati odmah, jedan veoma neprijatan osjećaj. Ali pored toga što vas muči to da vam zimi bude dovoljno toplo, vjerovatno vas muči i pitanje da li ikako postoji način kojim bi mogli da uštedite na računima tokom zimskog perioda. Kako uštediti, a da vam uvijek bude dovoljno toplo i da li je uopšte preporučljivo da isključite grijenja kada vam nema u kući?

Ovo pitanje je najlakše ljudima koji koriste centralno grijanje jer se ono ne plaća po potrošnji, a isto tako je lakše onima koji koriste TA peć. Kuće sa ovom peći se mogu puniti dok je jeftina struja, a kada izađete iz kuće, samo isključite ventilator koji puše topao vazduh iz nje.

Ono što ustvari jeste istina je da je potrebno malo više energije da bi se temperatura stana ili kuće održavala na željenoj visini, nego da se sve ponovo zagrije do te željene vrijednosti. Ono što se toplo svima preporučuje je da kupite termostat za električni uređaj koji koristite u svoj kući, i da ga montirate te podesite na neku optimalnu temperaturu, ne više od 16 stepeni. Ovo će biti sasvim dovoljno da se prostorije vašeg doma ne ohlade, a sa druge strane nećete potrošiti mnogo struje koja vam pravi dodatni trošak.

Na ovaj način ćete uštedjeti novac i vrijeme a vaš dom će uvijek biti topao onoliko koliko vi to budete željeli.

Oglasi – Advertisement