Novo Savjeti

Komarci su je stalno ujedali, a onda je napravila ovu smjesu: Trebaju vam samo tri sastojka: Bježat će od vas!

Kako dolaze topliji dani, počinju veliki problemi u kući a i napolju koji stvaraju brojni insekti.

Najčešći insekti koji se pojavljuju su muhe, komarci i žohari, a jednom kada uđu u kuću jako ih se teško riješiti. U tom slučaju mnogi zovu istrebljivače kada primjete ove insekte u svom domu, ali postoji jedan vrlo jednostavan način kako ih sami možete vrlo brzo i efikasno eliminisati iz doma.

Da bi napravili ovaj sprej protiv buba potrebno vam je slijedeće:

– pola šolje nekog šampona

– pola šolje sirćeta i

– pola šolje biljnog ulja

Priprema se na slijedeći način:

Sva tri sastojka dodajte u jednu sprej bocu i dobro promiješajte, a nakon toga popršćite razne površine u vašem domu. Ova mješavina nikako nije toksična i sigurna je za korištenje oko djece i kućnih ljubimaca, a jako je efikasna protiv buba bilo koje vrste.

Od svih insekata, onaj najdosadniji je komarac, sa ovim se složio veliki broj ljudi. Komarac se razmnožava u urbanim mjestima na prostorima gdje je visok postotak vlage i gdje je bujna vegetacija (trava, korov, itd.), a razvija se u vodi, najčešće u predmetima koje čovjek ostavi ili odbaci kao što su posude za cvijeće, bačve, kante, posude, kade, itd.

Najvažnija preventivna mjera je smanjiti broj, a po mogućnosti u potpunosti ukloniti komarce iz okoliša. Dezinsekcija je mjera koju provode ovlaštene firme, a označava uklanjanje komaraca insekticidima raznim metodama. Kada se suzbijaju razvojni oblici komaraca tada govorimo o larvicidnoj dezinsekciji, dok suzbijanje odraslih formi komaraca nazivamo adulticidna dezinsekcija.

Oglasi – Advertisement