Novo

Ko živ, ko mrtav: Večeras stiže užas od vremena, sa jakim vjetrom koji odnosi i krovove: Veliki oprez za sve u ovim krajevima!

Velike meteorološke promjene će se dogoditi tokom sutrašnjeg dana u gotovo cijelom dijelu Srbije, ali će i pored Srbije i veliki dio Balkana biti zahvaćen ovim hladnim valom, a meteorolozi upozoravaju građane da će doći do naglog zahlađenja koje će biti praćeno jakim vjetrovima.

Zbog velikih toplina koje su bile u proteklih nekoliko dana koje su neobične za ovaj period godine ovo zahađenje će biti veoma naglo pa se i očekuju snježne padavine od pet pa sve do dvadeset centimetara, a na planinama se svakog trenutka očekuju snježne padavine.
U nekim dijelovima neće biti snijega međutim će biti obilne kiše a pored toga se očekuju i poledice koje će da prouzrokuje kiša.


Do četvtka bi padavine trebale malo oslabiti i do kraja sedmice se očekuje umejereno oblačnon vrijeme, većinom bez padavina, i kako odmiče sedmica nadamo se toplijem vremenu.
Ukoliko planirate putovanje tokom ovih dana upozoravamo vas da ne idete na put bez zimske opreme, i da se uz to striktno pridržavate pravila na putu i da se držite ograničenja.


A u ostatku sedmice se ponovo očekuje proljetno vrijeme koje smatramo da će razveseliti mnoge od nas, i na zimu ćemo morati sačekati još neko vrijeme, koja je ove godine bila dosta mlaka pa zbog toga mnogi misle da bi prava zima mogla da dođe u danima marta i aprila, i da se ne bi bilo čudo da snijeg padne i u mjesecu maju. Ali to naravno i ne bi bio prvi put tako da nema razloga za velika čuđenja.