Ko će plaćati? Kanada donijela odluku: Ukida se osiguranje za princa Harryja i Meghan!

0

Već duže vremena kraljevska porodica je u centru medijske pažnje.

Kako piše Daily Mail, Kanada je spremna da prestane da plaća troškove osiguranja za pronca Harrya i za njehovu suprugu Meghan Markle i to u roku od nekoliko nedjelja. Kako otkriva kanadska policija, poreski obveznici plaćaju dio sigurnosnih troškova za Sussexes od kad su se u novembru uputili u tu zemlju i nakon njihove odluke da napuste kraljvsku porodicu i da budu finansijski samostalni.

U roku od nekoliko nedjelja će biti obustavljeni trpškovi koje su poreski obveznici izdvajali za njihovo osiguranje. Odnosno čim par finalizira to da su napustili kraljevsku porodicu i da su započeli novi samostalni život. Mnogi su u Britaniji zabrinuti oko te situacije i pitaju se ko bi mogao nastaviti plaćati tekuće troškove sigurnosti princa Harryja i Meghan.

Henry, princ Velsa ili Princ Henry Velški, poznatiji kao princ Harry, mlađi je sin Charlesa, princa od Velsa i princeze Diane, i četvrti unuk kraljice Elizabete II i princa Filipa, vojvode od Edinburgha. One je peti na redu za nasljeđivanje na prijestolju šesnaest nezavisnih suverenih država koje su poznatije kao zemlje krunske Commonwealtha a to su:


Ujedinjenog Kraljevstva, Kanade, Australije, Novog Zelanda, Jamajke, Barbadosa, Bahama, Grenade, Papue Nove Gvineje, Solomonskih Otoka, Tuvalua, Svete Lucije, Svetog Vincenta i Grenadina, Belizea, Antigve i Barbude, i na kraju Svetog Kristofora i Nevisa. On je takošer i peti u redu nakon svog oca i nakon svog starijeg brata i njegove djece, na položaju vrhovnog guvernera Engleske crkve.

Preporučujemo