Kim Jong-Un kritično i u smrtnoj opasnosti nakon operacije? Procurila vijest, sve se saznalo!

0

Prije par sedmica južnokorejski mediji su objavili da je Kim Jong Un nedavno podvrgnut jednoj vrsti kardiovaskularnog zahvata zbog pretilosti, pušenja i previše rada i to da se nakon operacije oporavlja u vili u Hyangsanu.

Amerikanci tvrde da su dobili informaciju koja je iz tajnih izvora a prema kojoj je Kim Jong u smrtnoj opasnosti poslije operacije. Ovu vijest prenosi CNN citirajući izjavu neimenovanog američkog dužnosnika za kojeg navode da ima izravna saznanja o ovom događaju.

Kim Jong Un je također, propustio i posljednji rođendan svog djeda što je dodatno potaknulo špekulacije o njegovom zdravstvenom stanju. Inače, taj dan slave kao najvažniji blagdan u državi. Zadnji put je viđen u javnosti četiri dana prije toga, odnosno 11. aprila.

Osim njega, još je jedan američki dužnosnik CNN-u potvrdio da postoji zabrinutost oko zdravstvenog stanja Kim Jong Una.

Opet s druge strane, Reuters javlja kako baš i ne vjeruje da je Kim ozbiljno bolestan, a oni citiraju navode Odjela za međunarodnu vezu pri kineskoj Komunističkoj partiji.

Teško procijeniti je koliko je njegovo stanje zaista ozbiljno, zbog toga što službenih informacija još nema. Pored toga, Daily NK je objavio da je sjevernokorejski vođa nedavno podvrgnut jednoj vrsti kardiovaskularnog zahvata zbog pušenja, pretilosti i previše rada i to da se nakon zahvata oporavlja u vili u Hyangsanu.

Sada se već počelo nagađati ko bi ga mogao naslijediti. Glasnogovornik ureda predsjednika Južne Koreje Kang Min-seok, izjavio je da ne može potvrditi spekulacije o Kimovom zdravlju i da se ništa neobično ne događa u Sjevernoj Koreji.

Preporučujemo