Kako se zaštititi: Rukovanje, distanciranje, skidanje maske i rukavica! (Video)

0

Broj zaraženih novim sojem korona virusa u svijet svaki sat raste, sve je više ljudi koji su nažalost izgubili životnu bitku sa ovim nevidljivim neprijateljem.

Vlade širom svijeta preporučuju različite mjere i uvode ristriktivna pravila kako bi se spriječilo širenje ove pandemije.

Svi govore o nošenju rukavica, maski za lice, socijalnom distanciranju, a znate li kako se zapravo treba pravilno postupati?

Kako skinuti rukavice, kako skinuti masku, kolika je ustvari sigurna distanca, donosimo nekoliko savjeta Kanadske specijalističke bolnice koji na jednostavn način pokazuju kako da poštujete pravila mogu spasiti vaš ili pak nečiji drugi život.

Preventative Measures

#BeSafe #ProtectYourself #WeAreCSH #FrontLine #cshDubai #covid_19

Geplaatst door Canadian Specialist Hospital op Zondag 22 maart 2020

Dakle, gdje god da pođete nosite masku i rukavice za zaštitu, držite distancu od drugih ljudi. Vodite računa o higijeni, rukavice isključivo stavite nakon što dobro operete ruke toplom vodom te dobro posušite. Masku nemojte koristiti više od jednom, u slučaju da je to periva maska, otkuhajte je, osušite i ispeglajte kako bi se sve bakterije uništile.

Neka vam bude na umu i na prvom mjestu, da poštujete donesene mjere i pravila. Za vrijeme policijskog sata, ako je uveden u vašoj državi, nemojte izlaziti, na taj način pomoći ćete prvo sebi, pa i ostalima. Nemojte izlaziti iz kuće bez potrebe i zbog nekih bezveznih razloga. Jedan izlaz iz kuće je dovoljan da se zarazite, što vjerujemo, to ne želite.

Kako i sami stručnjaci kažu, najbolji i ujedno jedini način da se spriječi širenje pandemije je izolacija, odnosno provođenje vremena u prostorijama svoje kuće ili stana. Ako budemo poštovali sva pravila vrlo brzo ćemo se izvući iz ove situacije.

Preporučujemo