KAKAV KRALJ – Starica u busu napala djevojku što ne nosi masku. “Ona hoće sve da nas pobije, ona radi za Gejtsa”. Onda se umiješao vozač! Ljudi u nevjerici posmatrali scenu! (VIDEO)

0

I više je nego očito da ova kriza s pandemijom koronavirusa sve više negativno utiče na psihu i na ponašanje ljudi, pa tako i na njihove živce, tako da smo sve više svjedoci nekih slučajnih situacija, kako u gradskom prometu, tako i na ulici i u zatvorenom prostoru, koje nastaju zbog nepoštivanja mjera zaštite, naročito kada je riječ o nošenju maski i održavanju fizičke udaljenosti. 

Ali to nije samo stanje na Balkanu, već i u ostatku svijeta, a dokaz je ovaj nedavni slučaj koji se dogodio u engleskom gradu Liverpoolu, a mjesto radnje je bio jedan gradski autobus.

U tom autobusu je bilo oko 20 putnika, a među njima i djevojka koja nije imala masku na svom licu, pa je jedna žena koja je sjedila do nje počela je napadati, a nakon toga su joj se pridružili ostali, koji su se još više naljutili jer je počela da se pravda, dok uvrede prema djevojci nisu prestajali. Nakon nekog vremena autobus se naglo zaustavio, a vozač je ustao sa svog sjedala i pitao sve o tome i šta se događa, kako bi mu  žena koja se cijelo vrijeme derala mogla početi objašnjavati da je djevojka bez maske ušla u autobus, da je nepristojna i da želi sve da ih pobije. Vozač ju je mirno slušao cijelo vrijeme, ali primijetio je da ni ta žena nije pravilno nosila svoju masku, to jest. da joj nos strši i da ima obraz za držanje predavanja drugima, tako da je vozač na kraju reagirao ovako:

“Vi, gospođo, prije nego što počnete kritizirati druge, bolje se zapitajte kako se maske nose pravilno. Ako već glumite policiju za maske. I djevojko, bolje je da izađeš jer ugrožavaš ostale putnike, neću svađu i raspravu u svom autobusu“, a s tim je vozač završio i vratio se za volan. Djevojka je bez riječi izašla odmah iz autobusa i nakon nekoliko sekundi gunđanja, starica je samo utihnula, na opće zadovoljstvo ostalih putnika u autobusu.

Preporučujemo