Kada je imao 5 godina, majka ga je izbacila na ulicu jer joj se gadio: Mnogo godina kasnije upoznao je jednog čovjeka i život mu se okrenuo naopako. Koliki baksuz moraš biti?

0

Kyle Jefferson je imao samo 5 godina kada ga je majka Lucy odlučila izbaciti iz njihove porodične kuće u San Francisku jer joj se navodno počeo gaditi.

Fazon je bio u tome što je mali Kyle svojim izgledom mnogo podsjećao na svog oca koji je prevario Lucy i onda nakon razvoda oženio svoju ljubavnicu sa kojom ju je prevario. Nakon toga je Lucy dovođenjem svog novog momka u kuću mislila da će se stvar riješiti, mešutim postajalo je sve gore kako je Kyle rastao i Lucy je primjećivala da on i svojim karakteristikama i ponašanjem jako liči na svog oca.

Tada ga je izbacila, a Kyle je morao od tada da živi na ulici. Godine su prolazile, a malac je očajnički pokušavao da preživi. Kada je malo sazrio, shvatio je da pomoć nikada neće doći pa je počinjao sebi da zarađuje novac tako što je radio neke sitne stvari, pomagao drugim ljudima i uspijevao je za zarađeni novac sebi da kupi polovnu hranu u obližnjem malom restoranu.

Par godina kasnije, na ulici ga je sreo Andrew Townfield, koji je zaposlenik na Univerzitetu, čovjek koji je nedavno završio studij i ostao da radi na svom fakultetu. Počeo je pričati sa dječakom, pitao ga kako se zove, koliko ima godina i zbog čega je na ulici. S obzirom da Kyle nije imao predstave o vremenu, iz priče sa dječakom Andrew je shvatio da dječak ima 13 godina i da mu je krajem tog mjeseca rođendan. Kyle je želio da mu pokaže gdje živi, i kada je Andrew vidio kutiju u kojoj Kyle svaku noć spava u prolazu između dvije zgrade, shvatio je da dječaku prijeko treba pomoć. Poveo ga je sebi kući i usput mu kupio odjeću u jednoj prodavnici kako bi mali Kyle mogao da se presvuče.

Upitao ga je za roditelje, mislivši da su umrli i da on nema nikoga, ali je Kyle mrtvo hladno rekao da ima majku koja ga ne želi jer više voli svog novog muža. Njenog novog muža nije nikako volio jer ga je uvijek za svaku sitnicu tukao. Pitao ga je je li mu jasno da tako malo dijete može lako nastradati na ulici, a on mu je jednostavno rekao kako je on zadovoljan svojim životom i da će svakako jednog dana morati umrijeti.

Tu istu noć je Kyle, u toplom krevetu nakon možda i najveće večere koju je ikada u svom kratkom životu imao, preminuo tokom sna. I to sa nepunih 14 godina. Obdukcija koja je obavljena par dana poslije pokazala je da je maleni Kyle imao tumor na mozgu.

Preporučujemo