Kad vam je hormon debljanja aktiviran u tijelu samo se pušete: Evo kako da ga isključite: Prepolovit ćete se!

0

Ako želite da efektivno smršate, morat ćete deaktivirati hormone koji skladište salo.

Kako bi u tome uspjeli mi ćemo vam dati nekoliko savjeta, koji bi vam mogli biti od pomoći ako ih budete pravilno koristili.

Jedan jedini način da se smanji nivo kortizola jeste da vježbate ili da meditirate. Pored ovoga, zdrava ishrana je jako važna, pokušajte da izbjegavate masno meso. Jedite što više ribu i orahe, unesite što više omega 3 masnih kiselina, jedite voće i povrće. Vrlo je bitno da dovoljno spavate.

Ako imate visok nivo insulninske rezistencije, ona doprinosi gojenju, a također i dijabetesu. Najefikasniji način da se ne razvije rezistencija na insulin je što manji unos šećera. On je glavni uzročnik viceralne masnoće. Potrudite se da spavate sedam do osam sati dnevno, zbog toga što manjak sna također dovodi do rezistencije na insulin.

Estrogen se povećava dijetom ili fiziološki
Kod žena estrogen se nekada povećava zbog terapije kontraceptivnim pilulama. Tako da je njega najbolje smanjiti prirodnim putem. Jedite namirnice koje su boate vlaknima kao što su zob i ječam, organsko povrće i voće, oni će sami prirodno smanjiti estrogen.

Leptin je hormon koji iznenađujuće funkcioniše
Kada jedete više leptin više i brže reguliše masti i šećere, a radi u potpunosti suprotno kada ne jedete dovoljno. Nivo leptina najbolje možete podignuti ako jedete ugljene hidrate ali da u istom trenutku i vježbate. Brze šetnje će vam pomoći u povećanju endorfina koji smanjuje stres i anksioznost.

Preporučujemo