Novo

Kad se ovo desi, virus više neće moći da opstane! Stručnjaci kažu: Ovo bi trebalo da bude definitivni kraj epidemije!

Sasvim je logično da tokom ove novo nastale pandemije veliki broj stručnjaka radi na tome da sazna što više informacija o ovom virusu, te je tako jedan istraživački tim iz Merilenda u Americi savjetovao svim onim stručnjacima kada budu radili svoja istraživanja da obavezno u obzir uzimaju i vremenske prilike koje se mijenjaju iz dana u dan.

Tim je, posmatrajući šta se dešava u trenutno najvećim žarištima na svijetu primjetio da je najviše preminulih bilo u onim državama koje su smještene u uskom dijelu sjeverne hemisfere, a tu su i Kina, i Italija, kao i Iran, Južna Koreja, Španija, a na kraju i Amerika.

Na osnovu svih saznanja stručnjaci vjeruju da virusu pogoduju posebni vremenski uslovi, to jeste temperature koje se kreću od 5 do 11 stepeni celzijusa. Sa ovim tvrdnjama se složio i tim iz Velike Britanije, koji je ustanovio da korona virusu najviše odgovara temperatura zraka od nekih 8 stepeni celzijusa, a da sa povećanjem temperature zraka virus lagano gubi svoju snagu te tako polako nestaje.

Po njima je zbog toga, desilo se to da je najveće žarište na sjeveru Italije, gdje temperature u ovo doba godine variraju između 6 i 9 stepeni celzijusa.

Do mjeseca marta je u Južnoj Koreji bilo nekoliko stotina novo zaraženih osoba, ali kada su u martu porasle temperature i broj zaraženih je opao, tako da ako je suditi po ovim istraživanjima, korona virus bi trebao da počne da slabi sa povećanjem temperatura zraka, a  kineski stručnjaci koji su najduže i radili na ovim istraživanjima, imaju slične rezultate.

Oglasi – Advertisement