Kad odete u apoteku obavezno kupite ovu stvar: Stručnjak za epidemiju otkriva, ovu stvar morate imati u kući!

0

Zbog situacije u kojoj smo se našli veliki broj ljudi izdvaja dosta novca kako bi uzeli osnovne namirnice kao što su na primjer brašno, ulje, toaletni papir i pored toga i lijekove koje nabavljaju i za koje su čuli preko interneta, i koji su dobri u borbi protiv korona virusa.

Ali opet niko sigurno ne zna šta je potrebno da ima u kući kada su u pitanju lijekovi. A šta ustvari treba da imate kada je u pitanju borba protiv korona virusa?

U ovom članku ćete pročitati odgovor na ovo pitanje. Poznato je da svi imaju u svojim kućama malu kutiju ili neku kesicu u kojoj se nalaze lijekovi za hitne slučajeve. Uglavnom u tim kutijama se nalaze flasteri i zavoji koji nam mogu pomoći u borbi protiv korona virusa. U Srbiji živi jedna poznata stručnjakinja Tatjana Šipetić koja savjetuje svima da ne kupuju stvari koje se nude preko internata i posebno da ne uzimate nešto na vlastitu odgovornost.

Ona govori da je najbitnije da u svojim lijekovima posjedujete nešto što će vam sniziti temperaturu. A za to je potrebno da imate toplomjer. Temperatura koja je iznad 38,5 stepeni Celzijusa se smtra povičenom i tada treba da brzo reagujete. Ukoliko dođete u tu poziciju lijekovi koji u sebi sadrže paracetamol su najbolje rješenje. Pored temperature, još nešto što može da bude neugodno jeste kašalj, ali na sreću postoje razni sirupi koji su na biljnoj bazi koji mogu da ublaže kašalj. Još jedna stvar jeste med koji je jako dobar kada su u pitanju ovi zdravstveni problemi.

Preporučujemo