Kad dolazite iz grada ili sa posla u kuću: Ovo je 9 stvari koje morate odmah uraditi da uništite viruse na rukama i odjeći: Samo ovako nećete prenijeti zarazu!

0

U doba korona virusa, svi nam govore kako je higijena jedino što nas može spasiti od ove opasnosti koja svakim danom uzima sve više maha.

Ako ste bili napolju: u gradu, prodavnici, apoteci, na poslu ili gradskom prevozu, savjetuje vam se da uradite sljedeće:

Na javnim mjestima obavezno nosite hirurške rukavice i masku na licu. Ukoliko ih nemate, kao zamjenu nosite zimske rukavice i maramu preko nosa i usta.

Kada dođete kući:

Izujte se ispred vrata, ne unutar kuće.
Skinite rukavice, ako ste ih nosili, jednokratne rukavice se bacaju u kantu, a zimske rukavice moraju da se operu u mašini za veš na temperaturi od 60 stepeni Celzijusa, kako bi se ubio virus ukoliko je postojao.
Skinite masku, a ako ste nosili maramu operite je u mašini.
Skinite sa sebe odjeću i sve osim jakne stavite u mašinu na pranje.
Temeljno operite ruke i umijte se.
Koristite papirne ubruse da se obrišete ili peškir koji je samo vaš, i koji ćete mijenjati svaki dan.
Obuću isprskajte asepsolom i ostavite ispred vrata, možete koristiti plitko korito naspete mlakom vodom i sredsvom za dezinfekciju, pa u tom rastvoru operete čizme, patike, cipele, sve što ste nosili.
Dezinfikujte vrata, rukohvate, bravu, svijetla, zvonce itd.
Poslije svega ovog, opet operite ruke sapunom i vodom.
Tek kada ovo uradite, možete da pozdravite ukućane.


Napomena: Dok traje ovaj virus, preporuka je da svi ukućani imaju svoj peškir za ruke i lice koji će se na kraju dana mijenjati.

Pribor za jelo mora da se dobro sterilizuje i opere.

Vodite računa o higijeni, ipak je ona pola zdravlja.

Preporučujemo