Novo Savjeti Zdravlje

Jetra vam propada, a namirnicu za spas imate u frižideru: Popijte ovaj jednostavni napitak svako jutro i gledajte čudo!

U nastavku ovo članka moći ćete vidjeti zašto biste svako jutro trebali početi sa čašom tople limunade: 

1. Radi čuda za vaš probavni sistem

Vrlo često se kaže da je zdrav probavni sistem kamen temeljac dobrog zdravlja. Limun je važan izvor pektin vlakana koji je potreban za dobro zdravlje debelog crijeva, tako da čaša tople limunade svakog jutra djeluje kao jako dobar start za vaš digestivni sistem, podsjećajući ga da eliminira akumulirani otpad iz prethodnog dana.

2. Limunova voda – dehidracijska terapija

Već vijekovima prije nego li su energetski napitci, rehidracijske soli i otopine glukoza-elektrolita u potpunosti zauzele tržište, limunska voda je korištena kao visoko učinkovita dehidracijska terapija.

U toku vježbanja, tijelo gubi elektrolite kroz znoj. Dodajte nekoliko komadića limuna u vodu i to će itekako ubrzati proces balansiranja elektrolita u vašem tijelu.

3. Za meku kožu, pijte limun

Vjerujemo da svi znate kako je najvažnije za lijepu kožu da pijemo dovoljno vode. Ali, još je bolje ako tu vodu pretvorite u limunovu vodu. S obzirom da limun sadrži snažne antioksidante, vidjet ćete pad bakterija i bora te jako glatku kožu koja izgleda zdravije zbog detoksificirajuće koristi limunove vode.

4. Limun je najbolji prijatelj vaše jetre

Čuvanje jetre je jedna od najvažnijih stvari koju možete učiniti za svoje zdravlje, a pijenje vode s limunom može pomoći da vaša jetra funkcioniše mnogo bolje. Kao i ispiranje toksina povećanjem enzimske funkcije, limunska kiselina koja se nalazi u limunima isto tako pomaže razgraditi gotovo sve štetne bakterije.

Ostatak teksta pročitajte na linku OVDJE.

Oglasi – Advertisement