Novo Savjeti

Jedan detalj otkriva da ne znate hodati u štiklama: Zbog ovoga vam se smiju iza leđa: Evo u čemu je trik!

Mnogi muškarci, a i žene će se složiti kako ne postoji ništa gore neko kad vide djevojku koja nabada, muči se, savija se dok hoda u visokoj peti gradom.

Vrlo lako je prepoznati ženu koja nije savladala hodanje u štiklama, vrlo često im se događa da izvrću nogu, zapinju, zastajkuju dok hodaju ili imaju pogurena leđa.

Za djevojkom koja pršti sekspilnoću i samouvjernošću dok hoda u visokim štiklama malo ko se neće okrenuti na cesti. Ta žena možete biti i vi, uz našu malu školicu hodanja u visokim potpeticama koje nakon ovoga nećete skidati sa nogu.

Donosimo vam sedam savjeta koje ćete moći iskoristiti i to bez obzira nosite li već neko vrijeme visoke potpetice ili ste tek na početku.

1. PRAVILNO DRŽANJE

Pravilno držanje tijela osnovni je čimbenik lijepog hodanja u štiklama. Nježno zabacite vaša ramena unazad, što će vas u trenutku izdužiti i učiniti višima. Bokove zarotirajte malo nazad te će vam tada i stražnjica izgledati više podignuto, a kako biste to lakše izveli ključno je aktivirati trbušne mišiće koji su središnji dio vašeg tijela. Poslije vrlo kratkog vremena vježbanja ovaj stav tijela postat će vam u potpunosti prirodan.

2. ČVRSTI ZGLOBOVI

Mnoge žene imaju problema s klimavim zglobovima prilikom hodanja u štiklama, a to je zbog toga što većinu težine tijela stavljaju na petu, kako se hoda dok smo bosi ili u ravnim cipelama. Rješenje je da težinu tada prebacite na čitavo stopalo ili na vaše prste.

3. OPUŠTENA KOLJENA

Kada žena hodajući u potpeticama previše stisne svoje kvadricepse i koljena tada može izgledati previše ukočeno i neprirodno, odnosno kao robot. Kvadricepse možete malo stisnuti, ali morate lagano opustiti koljena i držati ih opuštenima sve vrijeme dok hodate da bi izgledale prirodno.

Nastavak teksta pročitajte na linku OVDJE.