Izolacija čini svoje: Slavonac digao šator jer više ne može biti u kući sa ženom

0

Od kraja mjeseca februara naš cijeli region se bori sa pandemijom korona virusa.

Svakim danom ovaj virus uzima sve više maha, a trenutno je u regionu najgora situacija u Srbiji koja ima preko pet hiljada zaraženih, a što se tiče svijeta idalje je najgore stanje u Sjedinjenim Američkim Državama. U mnogim zemljama regiona uveden je karantin, odnosno izolacija kako bi se spriječila veća okupljanja te na taj način smanjiti broj zaraženih.

Veliki broj ljudi teško podnosi izolaciju, ali čini se da nekima pada teže nego što pada drugima.

Tako jedan hrvatski portal prenosi priču o Slavoncu iz jednog sela nedaleko od Osijeka koji navodno više nije mogao podnijeti zajedničku izolaciju sa suprugom pa se on sjetio rješenja i postavio šator ispred kuće te se odmah preselio u njega. Kako tvrdi njegov komšija, ispred šatora je postavio i terasu. Navodno je i u puno boljim odnosima sa ženom otkako se preselio u šator. A inače su u braku čak 30 godina.

“Komšija je već nekoliko dana u svom šatoru. Ispred šatora je stavio stol, stolice, dođe mu u goste povremeno naš drugi komšija, popiju koju rakijicu. Baš sam ga i ja posjetio pa kaže da je sad, kako se preslio, super sa ženom. Bilo mu više dosadilo, kako kaže previše je to za njega od 0 do 24”, izjavio je komšija za SiB.hr.

Krizni štab prihvata i ovakvu odluku, samo kako bi se pratile sve mjere koje su donesene, a jedna od najstrožijih je upravo izolacija.

Preporučujemo