Novo Savjeti

Izbacite ovo iz frižidera pod hitno: Ljekari upozoravaju, od ove namirnice se može teško oboljeti! (Savjet)

Sigurno su mnogi zbog situacije u kojoj smo se našli a to je pandemija korona virus svoje frižidere naapunili sa raznim namirnicama.

Međutim na kraju se pokazalo da za to sve nije bilo velike potrebe. Sada svi koji su kupovali imaju višak hrane a pogotovo kada je u pitanju brašno. Proljeće spada u pravo vrijeme za sezonsko čišćenje u koje spada vaši frižider ili špaj pa čak i ako ga imate zamrzivač. Mnogima je poznato da je hrana poput hrenovki, parizera i paštet loša za nas za naše zdravlje i za probavu, a u ovom članku pišemo o namirnici koj je naučno dokazana kao veoma štetna.

Mnogi nisuni znali da je to istina, a malo je onih koji tu namirnicu ne koriste i nemaju je u svom frižideru. Naučnici sa sveučilišta iz Engleske su došli do informacije da je Bisfenol A, koji se nalazi u skoro svakoj namirnici koja je konzervirana, da je za ljude štetan totalno. U 70% namirnica koje su konzervirane se ovo nalazi. Te namirnice su ribe, sosevi od paradajza. Kada ih čovjek konzumira organizam poinje da se ponaša kao estrogen što za ljude nije nikako dobro.

U mnogim situacijama može da izazove lošu reakciju unutar ljudskog organizma, i nekada se sve može još više pogoršati ukoluko se sa konzumiranjem hrne iz konzerve pretjera. Moguće je da odobolite od dijabetesa, i također može doći do problema štitne žlijezde. Ovaj supstanca se uglavnom prepoznaje po svojoj kiselosti, a može se naći u paradajz pireu. Ukoliko niste znali Bisfenočl A je polazni element svake plastike i on se koristi i nalazi u svakom DVD-u ili plastičnoj čaši.