Novo

Iz Slovenije stižu najbolje vijesti do sada!

U ponedeljak su vlasti Slovenije objavile da će za eventualna putovanja građana Slovenije na godišnje odmore u inozemstvo sačekati preporuke Europske komisije i tome odlučiti na temelju stanja u svakoj pojedinoj državi.

Dakle, donijete su smjernice o privremenim graničnim restrikcijama uvedenima zbog suzbijanja epidemije korona virusa međutim o tome će donijeti odluku same članice Europske Unije.

Glasnogovornik vlade za korona krizu Jelko Kacin na konferenciji za novinare je izjavio: “O ovome svemu će države članice odlučivati samostalno.”

On je također rekao da se Slovenija graniči sa nekim zemljama koje su zapravo žarište infekcije pa se treba posebno voditi računa o tome. On smatra da će se postepeno ublažavati stroge mjere ali i da je prerano govoriti o ponovnom otvaranju škola i vrtića, održavanju sportskih priredbi, koncerata i drugih okupljanja koja su masovna.

Za 24 sata u Sloveniji je registrovano osam novih slučajeva korona virusa uz jedna smrtni slučaj.

Prema podacima ukupno u Sloveniji je 1.220 zaraženih od koronavirusa i 56 umrlih od posljedica korona virusa, a testirano je preko 36 hiljada osoba.

Iako se još uvijek skoro cijeli svijet bori sa ovom pandemijom, dešavaju se neke pozitivne stvari. Ali opet, vrlo je važno da se poštuju sve mjere koje su donesene od strane Valde vaše države ili od kriznih štabova. Vrlo je bitno da ostanete kod svojih kuća i da se ne izlažete ne potrebnom riziku.

Ukoliko morate napustiti dom, nosite rukavice i masku za zaštitu, samo na način da poštujemo naredbe ćemo i uspjeti pobijediti ovu pandemiju.

Oglasi – Advertisement