Novo

Ispovijest muškarca čiji je otac preminuo od Covida-19 prenosimo u cijelosti: “Prošla su tri dana odkad sam sahranio oca”

Ispovijest muškarca kojem je otac preminuo od Covida-19, odnosno od korona virusa prenosimo u cijelosti.

“ŽELIM DA SPASIM ŽIVOTE SVIH!!! SVOG OCA NE MOGU VRATITI ALI ISTINA MORA DA SE ZNA!!!

Prošla su 3 dana od kad sam sahranio oca, Ljubišu Đurića koji je akademski slikar i Magistar umjetnosti.

Ne mogu da se otmem utisku da sam ga tako lako i jednsotavno izgubio sve zbog nemara, nebrige i javasluka u zdravstvu države.

Dakle, istog dana kada je dobio temperaturu 39 zvao sam infektivnu kliniku da ga dovedem na testiranje na korona virus ali su mi rekli da samo pratimo situaciju. Temperatura se smanjivala i rasla u zavisnosti od doba dana i njemu je bilo sve gore.

Uporno sam zvao, svaki dan i svaki dan su mi isto govorili.

Na kraju kad sam vidio da je počeo da kašlje i da ne može nikako da jede stavio sam ga u auto i odvezao do Infektivne klinike gdje smo čekali ispred u redu par sati.

Nekako su se smilovali i poslali ga na Obilicev Venac da snimi pluća.

Tamo dobija upit za Zemunsku Covid bolnicu, a nalaz je upala oba plućna krila.

I to je bio poslednji put da sam ga vidio živog.

Samo nazovimo ga, liječenje u Zemunskoj bolnici je bilo kao u filmovima strave i užasa. Nismo moglii da dobijemo nikakvu informaciju o njegovom stanju jer se na telefone ili niko ne javlja satima ili mi kažu da zovem call centar koji je satima zauzet.

Od jednog stažiste ljekara, kojeg lično poznajem i privatno dobijam konfuzne informacije o zdravstvenom stanju svog oca.

Ostatak ispovijesti pročitajte na linku OVDJE.