Island je testirao cijelu populaciju na virus: A ono što su shvatili je sve ostavilo bez teksta!

0
1259

Malo koja zemlja se danas ne bori sa novo nastalim virusom, sve se mjere poduzimaju kako bi se što prije spriječilo širenje pandemije.

Island je država koja spada u otočne države, ima 364 hiljade stanovnika. Među cijelom populacijom se sprovode opsežna testiranja, a to ga zbog toga čini najnovijom državom koja je postavila agresivno testiranje u centru svoje borbe protiv virusa.

Ono što je od velike važnosti a sprovodi se u ovoj zemlji, jeste da testiranje uključuje i ljude koji nemaju simptome zaraze. Vlada Islanda istiće da je testirala veći procenat svojih građana nego bilo koja druga država u svijetu. Zdravstveni organi zemlje i biotehnološka firma deCode Genetics su testirali veliki broj pojedinaca.

U jedinstvenu poziciju stavlja zemlju stanovništvo Islanda, da visoke mogućnosti testiranja imaju uz pomoć kompanije za medicinsko istraživanje, deCode Genetics koja inače nudi testiranje jako velikih razmjera, kazao je za BuzzFeed News glavni epidemiolog Islanda.

U zemlji je testirano čak 3777 osoba, a do sad je identifikovan 218 pozitivnih slučajeva.

https://twitter.com/alfonslopeztena/status/1242023187342376960?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1242023187342376960&ref_url=http%3A%2F%2Fnezavisniportal.info%2Fisland-je-testirao-cijelu-populaciju-na-virus-a-ono-sto-su-shvatili-je-sokantno%2F

A najmanje polovina zaraženih se zarazila kada su putovali u visoko rizična područja u evropskim Alpama, tačnije se oko devedeset njih tako zarzailo.

Ti brojevi su uključeni u one prve rezultate koji su bili dobrovoljni testovi, gdje su se javili ljudi koji nisu osjetili nikakve simptome, ali radi sigurnosti sebe i drugih su se odlučili uraditi test, a započelo je sve prošlog petka.

Serija od 1800 testova je samo je dala samo 19 pozitivnih slučajeva, to je oko jedan posto uzorka.

Loading..