Iskopali su grob Bate Živojinovića: O svemu se oglasio i njegov sin, a ovo će ZAPREPASTITI sve: Ima samo jedan zahtjev!

0
334

I dalje se i mnogi ne mogu da oproste od najvećeg velikana glumačke scene na našim prostrima Bate Živojinovića.

On je iza sebe imao kultne uloge u srpskim serijama i filmovima, a oko njegvog grobnog mjestra se digla prašina. Prošlog ljeta je on bio ekshumiran i njegove posmrtne ostatke su prenjeli kod njegove žene Lule u Koraćicu. On je iza sebe ostavio veliki imetak i to ne samo materijalni već i duhovni. I zbog toga će prestojeće generacije znati ko je zapravo bio Bata Živojinović.

Nakon iskopavanja njegovih ostataka, iz dijaspore su došla i njegova djeca, Jelena i Milojko. Oni su u tom trenutku prisustvovali tom događaju koji je bio jako neuobičajen za Balkan. Malo ljudi zna da je pokretač svega ovoga njegov sin koji je čitav svoj život slušao svoju majku. Njena najveća želja je bila da Bata zauvijek bue pored nje jer je ona njena srodna duša.

Odobrenje za ovo su dobili od strane Šumadijske Vlade, pa je premještanje u Koraćicu moglo da započne. Milojko je imao problema sa Francuskom vladom , i iz tog razloga nije mogao da prisustvuje sprovodu svojoj majci. Ali je uspio da riješi taj problem pa je bio prisutan na ekshumiranju svog ova u njegovom rodnom mjestu. Ali na kraju nije išlo sve po panu i tako lagano kako su oni zamišljali. Gradonačelnik Beograda je odlučio da uspori čitav taj proces ali je na kraju odlučio da odobri dokument. Sada Bata počiva u rodnoj Koraćici umjesto u Eleji zaslužnih građana Beograda.