Novo

Imate problema sa spavanjem? Morate odabrati pravi napitak za lijep san: Otkrijte koji vama odgovara!

Ukoliko imate probleme sa nesanicom. prije nego što se odlučite koristiti hemiju, odnosno tablete za spavanje, pokušajte sa nekim prirodnim toplim napicima koji će vam olakšati ovaj problem.

Ono što već znate jeste da zeleni čaj, kafa i gazirai napici nisu baš dobar izbor. Zbog toga mi vam donosimo one sa kojima ćete vrlo lako upasti u san i koji će vam vjerovatno riješiti problem teškog uspavljivanja.

Evo šta vam mi preporučujemo, a vi na osnovu svog organizma odaberite šta vama odgovara:

Topla tamna čokolada

Bez obzira što topla tamna čokolada sadrži jako visok nivo kofeina koji povećava otkucaje srce, na većinu ona ne djeluje tako da ih ometa. Ako već ranije niste osjetili bilo kakve negativne efekte tople čokolade, onda zagrijte šolju mlijeka i pomiješajte sa komadom tamne šokolade ili isprižite kakao. Prije sastanka sa jastukom, ovo će vam biti savršen zagrlja.

Toplo mlijeko

Morate imati na umu da kalcijum pomaže smirivanju centralnog nervnog sistema, a laktoza koju mlijeko sastoji može uticati na oslobađanje endorfina koji oslobađa od stresa. Također, mlijeko sadrži animokiselinu triptofan, a nju mozak koristi za proizvodnju serotonina, koji usporava nervnu aktivnost kako bi mu pomagao da zaspi.

Biljni čaj

Ono što je poznato jeste da postoji cijela kolekcija biljnih čajeva koji služe za smirenje i opuštanje, a među takvim su oni od narandže i od đumbira. Med ima istu ulogu a on je i najčešći dodatak u čaju. Ali ipak, čaj od kamilice koristio se još u starom Egiptu za liječenje nesanice, tako da neka vam on bude prvi izbor.

Oglasi – Advertisement