Imate li suhu kosu? Ove dvije prirodne maske će riješiti vaš problem!

0
140

Kod žena sa tankom kosom se često javlja problem da im kosa postaje suha, ali i žene sa gušćom kosom mogu da imaju isti problem.

Danas postoji veliki broj preparata za kosu poput fena ili pegle za kosu, ali svi oni dovode do dugotrajnog oštećenja vaše kose. Osim što izgleda oštećeno, nezdrava suha kosa dovodi i do nastanka peruti. Ovi  svi razlozi su jako bitni i zbog njih bi trebali da vodite brigu o svojoj kosi i da je redovno pazite. Kosa postaje suha kaad vlas ne upija i ne zadržava vlage koliko je dovoljno, i  zbog toga kosa postaje lomljiva, a pogotovo kada se češlja, nebitno je li ona mokra ili suha.

Ali ukoliko je dovoljno njegujete i hranite možete spriječiti dalje sušenje vaše kose. Za poboljšanje vaše kose se mogu pobrinuti namrnice koje u sebi sadrže omega tri masne kiseline i proteine. One također treba da pomognu kod zadržavanja željeza i kalcija u kosi jer su oni najbitniji za njen rast i ra zdravu kosu. Ovo su dvije maske koje će vam pomoći u borbi protiv suhe kose:

Maska od aloe vere

Potrebno je da pomiješate pola šoljice gela od aloe vere sa dvije kašike ricinusovog ulja i na kraju sa jednom kašikom bosiljka u prahu. Smjesu koju dobijete treba da stavite na vlasište i na svoju kosu, koju ćete nakon toga da pokrijete sa plastičnom vrećicom i onda je potrebno da to ostavite preko noći. Ujutro je smao potrebno da kosu operete sa šamponom.

Maska od sirćeta

Potrebno je da pomiješate pola šoljice jabukovog sirćeta sa jednom šoljicom vode i to nanesite na kosu nakon pranja. Ostavite da stoji deset minuta i nakon toga isperite.

Loading..