Imate li ovakve izrasline na tijelu, evo kako da ih se riješite preko noći: Bez odlaska doktoru i operacije: Jednostavno!

0

U narodu poznata kao mrtva kost ali pravi naziv je Ganglion ili higrom. To je cista koja nastaje od tkiva koje oblaže zglobove i tetive.

Ona se najčešće pojavljuje na zapešću ruke, ali se može stvoriti i na drugim mjestima, na primjer na koljenima, stopalima ili skočnim zglobovima. Ovdje se radi o dobroćudnoj tvorbi koja obično ne uzrokuje nikakve probleme, ali nekad može aktivirati druge simptome ili biti znak ranog artritisa.

Da biste se ove mrtve kosti riješili bez odlaska doktorima i operacije, probajte pokušati s ovom prirodnom metodom koja je pomogla brojnim ljudima. Uzmite biljku koja se zove ranjenik, skinite opnu sa lice te lisku stavite na mrtvu kost. Nakon toga, zamotajte najlonskom folijom i preko toga svežite krpicom da ne bi spalo, te tako ostavite preko noći. Ujutro možete skinuti.

Ukoliko je u pitanju bila vodena cista ova biljka će izazvati puknuće. Poslije skidanja je moguće da osjetite blagi svrab ali će on brzo proći. Slično cisti izgleda i masno tkivo, pa ukoliko se radi o tome pokušajte sa ovom metodom.

Dakle, ako se radi o masnom tkivu ono se skida sa oblogama od lista bokvice. Sedam dana prije spavanja se stavi po list na izraslinu, prekrije se sa malo vate te se zalijepi lijepljivom trakom. Masno tkvio bi trebalo nestati u vrlo kratkom vremenskom periodu. Dejstvo bokvice je takvo da izvlači jednu vrstu upale koja se stvorila. Na prirodan način će vam pomoći da se riješite problema ove prirode.

Preporučujemo