Idete autom na posao a strahujete od korona virusa: Evo kako da se zaštitite u automobilu!

0

Najbitnija stvar u sprječavanju korona virusa jeste stalna dezinfekcija. 

Zbog pandemije korona virusa ste sigurno do sada shvatili kako pravilno da operete ruke i koja su sredstva potrebna za vaše kućanstvo. Ali, da li znate šta da radite sa unutrašnjosti vašeg vozila koji su manje izdržljiviji od elemenata koji se nalaze u kupatilu ili u kuhinji? Vozači taksija su dužni da najviše vode brigu o dezinfekciji njihovih vozila, zbog toga što svakodnevno voze ljude.

Potrebno je da redovno čistite sve površine uključujući: ručke na vratima, volan, retrovizore, mjenjač, ručke za hvatanje i podešavanje sjedišta , naslon za ruke putnika i vozača i ukoliko imate ekran na dodir. Najbolja stvar za dezinfekciju jeste otopina alkohola koja sadrži sedamdeset posto alkohola. Kompanija Yanfeng je najveća kompanija za dobavljanje unutrašnjih dijelova za automobile i ona također koristi alkohol za čišćenje prije isporuče robu.

Svaki pojedinačni proizvod ove kompanije, od plastičnih ukrasa do imitacije kože, su testirani kako bi bilo sigurno da oni neće da se razrade kada budu bili izloženi izopropilnom alkoholu. Bitno je da ne koristitie vodikov prekosid ili izbjeljivač za čišćenje unutrašnjosti vašeg vozila. Ta sredstva će sigurno da ubiju sve viruse koji se nalaze ali će sa tim i da oštete presvlake vašeg automobila. Pored toga nemojte koristiti sredstva za čišćenje koja su na bazi amonijaka na ekranima na dodir je mogu da ih trajno oštete. Sapun i voda mogu da budu od velike koristi i da vam pomogun u čišćenju unutrašnjosti vašeg vozila.

Ostatak teksta možete pročitati na linku koji se nalazi OVDJE.

Preporučujemo