Novo

“I SAM ĆU SE TESTIRATI” Dr Kon objašnjava kako da se testirate na antitjela i provjerite da li ste možda imali KORONA VIRUS

Od danas svi građani Srbije će se moći na lični zahtjev da se testiraju i otkriju da li imaju antitjela na korona virus.

Epidemiolog Predrag Kon je rekao da je riječ o brzim testovima koji otkrivaju prisustvo antitjela IGM i IGG klase i taj rezultat može biti bez prisustva tih antitjela. Kako je istakao Kon, objektivno više nismo u epidemiji. Još jedna od novih mjera koja se primjenjuje od danas jeste i ta da možemo da se testiramo i da provjerimo da li smo možda imali korona virus a da nismo primjetili.

Doktor epidemiolog Predrag Kon kaže za RTS da će se i on sam testirati, ali kako kaže, ne žuri jer nije imao nikakve zdravstvene tegobe. Osim toga, on kaže da će testiranje biti moguće i u Gradskom zavodu, ali još uvijek nemaju dopis za samu tehniku i žiro račun, koji se testovi koriste.

– Najpametnija preporuka svima je da svaki onaj ko ima neki nalaz, jedne ili druge klase – da mu nalaz protumači jedan od tri specijalista – infektolog, imunolog ili virusolog – rekao je Kon.

Svaki od pacijenata mora da se ispita

Prema riječima doktora, mora svaki pacijent da se ispita, da se sa njim razgovara, a čim se otkrije načaz IGM-a treba uraditi i pi si ar test koji bi potvrdio da li je infekcija akutna ili nije.

Kon isto tako kaže, da ogroman broj ljudi misli da je preležalo koronu jer je ta infekcija nastupila poslije epidemije gripa, pa mnogi grip pripisuju da je to bila korona, a niko ne može da utvrdi da zapravo nije.

Nastavak teksta možete pročitati na linku OVDJE.