Novo

“Hvala ti Beograde! Hvala Srbijo!” Supruga Siniše Mihajlovića je objavila fotografiju dva sata nakon velikog gesta: Riječi nisu potrebne!

Supruga našeg poznatog trenera je objavila fotografiju koja je izazvala mnogo pažnje od Apeninskog do Balkanskog poluostrva.

Naime, Arijana, supruga Siniše Mihajlovića, iz izolacije je objavila fotografiju na kojoj se nalazi Palata Albanije, jedna od najpoznatijih beogradskih zgrada, koja je u bojama italijanske zastave.

Ovo je bio jedan od načina da Srbija pokaže Italiji da nije sama i da ima pomoć u borbi za epidemijom korona virusa. Nekada i jedan mali gest pokazuje veliko srce, a njena objava je izazvala lavinu komentara kako Italijana, tako i naših državljana.

Podsetimo, porodica Mihajlović se nalazi u samoizolaciji u Rimu, a supruga naše legende nerijetko objavljuje fotografije koje svedoče kako provode vrijeme.

Siniša Mihajlović je svoju fudbalsku karijeru, započeo u NK Borovu gdje je nakon pionira i juniora zaigrao u prvoj momčadi i igrao od 1986. do 1988. godine i te godine odlazi u novosadsku FK Vojvodinu s kojom osvaja naslov prvaka, drugi u historiji ovog kluba. Vrlo brzo je prešao u beogradsku Crvenu zvezdu, za tada nevjerovatnih milion njemačkih maraka.

Posebno se osticao po svom preciznom i nadasve jakom šutu lijevom nogom. Sa Zvezdom stiže na sami “vrh svijeta” – trijumfi u Bariju i Tokiju. 1992. godine prešao je u talijansku Romu gdje je proveo dvije godine, a poslije toga je prešao u Sampdoriju, u kojoj je promijenio svoju uobičajeno mjesto u momčadi – iz veznoga reda, prešao je u obranu, na mjesto stopera.

1998. godine stigao mu je poziv od trenera Sven-Görana Erikssona iz Lazija, te se tada vratio u Rim. Odlično je igrao i postao najbolji izvođač slobodnih udaraca talijanske nogometne lige svih vremena.

Oglasi – Advertisement