Hrvatica isprobala trik u koji se sve žene kunu: Zinut ćete kad vidite o čemu se radi! (Video)

0

Marie Kondo je prije nešto više od godinu dana osvojila gledatelje novom emisijom na Netflixu u kojoj ulazi u domove te sprema ljudima ormare.

Ona je objavila svoju prvu knjigu još 2011. godine. Zvala se The Life-Changing Magic of Tidying Up, i onda je već tada osvojila svijet te su o njoj pričali svi od novinara New York Timesa do fiktivnih likova kao što je Emily Gilmore iz serije Gilmoreice.

Knjiga je objavljena u čak 30 zemalja svijeta, a nakon osam godina, Marie Kondo je snimila emisiju u suradnji s Netflixom koja se naziva Tidying Up With Marie Kondo. U njoj ona ulazi u domove ljudi i uči ih kako da pospremaju ormare i drugih dijelova doma uz pomoć svoje Konmari metode.

I dok vrijeme provodimo kod kuće kako ne bismo riskirali zarazu, ali i općenito širenje korona virusa našom zemljom, sada je baš pravi trenutak da probate ovu metodu pospremanja vašeg doma.

KONMARI METODA U TRI KORAKA

Ova metoda podrazumijeva da u vašem domu zadržite samo one komade koji vas vesele, a one koje ste odabrali trebate podijeliti u sedam kategorija. Prije nego što uopšte krenete na posao, Kondo vam preporučuje da pozdravite svoj dom te da mu zahvalite.

https://www.youtube.com/watch?v=WvyeapVBLWY&feature=emb_title

Nakon toga sve stvari iz pojedine kategorije izvadite na vidjelo i krenite da pregledate komad po komad pitajući se veseli li vas i je li vam nužan. Zatim stvari koje ste zadržali spremite, a one kojih se rješavate reciklirajte ili donirajte, nemojte da završe na grupnom odlagalištu. Ovo ćete činiti u pet kategorija.

Nastavak teksta pročitajte na linku OVDJE.

Preporučujemo