Novo

Hrvati izašli tačno u podne na prozore i balkone, a onda se desilo nešto nevjerovato: Video obišao cijeli region! (Video)

Sve je manji broj zemalja u kojima nema niti jedan slučaj korona virusa. Sve više zemalja je koje su uhvaćene epidemijom korona virusa.

Trenutno je najkritičnije u Kini u Italiji, a prije neki dan je mnoge korisnike društvenih mreža oduševio snimak koji je napravlje u Italije, odnosno u hradu Napulju, na kojem se vidi kako su stanovnici ovog grada koji su u izolaciji izašli na balkone, te su zajedno pjevali pjesmu, kao podrška jedni drugima u ovoj teškoj borbi. Taj video je jako brzo postao viralan i pregledalo ga je na desetine miliona ljudi.

Ovakva ista stvr se desila i u Hrvatskoj, te je jako brzo počeo da se širi mrežama i ovaj video. Desilo se da su građani izašli u podne na svoje prozore i balkone i sa drugima su zajedno pljeskali te se na taj način zahvalili svima onima koji rade u bolnicama i domovima zdravlja, kao i svima ostalima koji daju doprinos u borbi protiv korona virusa.

Video možete pogledati ispod.

Na ovaj način su Hrvati pokazali neku vrstu složnosti i da su zaista ozbiljno shvatili ovu situaciju. Nije bilo slučajeva kao u susjednoj Bosni i Hercegovini i Srbiji gdje je dolazilo i do fizičkih sukoba kada su se kupovale namirnice. Premijerka Srbije Ana Brnabić je najavila i uvođenje policijskog sata ako građani nastave da se neozbiljno ponašaju ovu i više nego ozbiljnu situaciju. Izolujte se, ne napuštajte kuće ako ne morate, čuvajte se jer samo na ovaj način možete pomoći da se virus pobjedi.

Oglasi – Advertisement