Novo

Hladna kraljica Elizabeta (94): Dva skandala koja su je sasvim uništila! (FOTO)

Kraljica Elizabeta je rođena 21. aprila 1926. godine, i ona je tokom svoje vladavine se nosila sa raznim izazovima koje je uvijek prevazišla dostojanstveno.

Zadržala je osjećaj dužnosti i frizuru, kako je rekla glumica Helen Miren koja je osvojial oskara kada je glumila Elizabetu II. Sa samo 14 godina se prvi put službeno pojavila, i to je bilo u oktobru 1940. godine, a kada je bila u najboljim godinama života počeo je Drugi svjetki rat. Kako piše u njenoj službenoj biografiji, to je bio jedan jako težak period za cijelu zemlju i isto tako i za kraljevsku porodicu.

Udala se 1947. godine za poručnika Filipa Mounbatena, koji je bio vojnik sa danskim, grčkim i nemačkim kraljevskim pedigreom. Kao simbol britnaskog poslijeratnog oporavka je bilo njihovo vjenčanje koje je održano u Vestminsterskoj crkvi. Njih dvoje su se upoznali 1934. godine na vjenđanju njegove rođakinje princeze Marine i njenog ujaka, vojvode od Kenta. Oni su se tajno vjerili 1946. godine i to je bila jedna jako kontraverzna odluka jer su njeni roditelji bili strogo protiv toga da se ona udaje jer su smatrali da je ona jako mlada, jer je tada imala samo dvadeset godina.

Vjerenički prsten je bio jako bogat i imao je na sebi jedan veliki dijamant oko kojeg su bili manji dijamanti. Elizabeta i Filip su daljnji rođaci, ali tada nije bio problem da se smije vjenčati unutar kraljevske porodice jer su htjeli da zadrže čistoću njihove plave krvi. Ona je nosila haljinu koja je na sebi imala veliki broj bisera.

Ostatak teksta možete pročitati OVDJE.

Oglasi – Advertisement