Novo

Hit na društvenim mrežama: Ovako se zdravstveni radnici opuštaju nakon stresa

Već više od mjesec dana svi medicinski stručnjaci se grčevito bore sa korona virusom, ali su našli neki način kako bi se u ovim teškim trenutcima oslobodili stresa i kako bi poboljšali sebi svakodnevnicu.

Plesni izazovi se pojavljuju na društvenim mrežama, na kojima se nalaze zdravstveni radnici koji rade razne plesne izazove. Na jednom videu se našla i medicinska sestra Kala Baker koja radi u bolnici Mercy u Springfildu u Missoiriju, koja je plesala u TikToku uz poznatu pjesmu “Savage” od “Meg Thee Stallion”, i veoma brzo je zbog tog videa dobila više od trideset i pet hiljada novih pratioca.

“Snimci nisu zbog toga da bi se ozbiljnost na virus umanjila ili smanjila, ovi videi su isključivo radi zabave i da se svi podsjetimo na jednostavnija vremena”- napisala je u opisu videa koji je objavila na društvene mreže.

Korona virus već duže od mjesec dana uzima sve viđe života u Evropi. Proširio se i na druge dijelove svijeta, i veliki broj ljudi je zaražen. U našoj regiji se broj sve više povećava, a Srbija je izdvaja sa najvećim brojem zaraženih koji je prešao tri hiljade. Potrebno je da se ponašamo odgovorno i da slušamo savjete koje daju stručnjaci. Potrebno je da ne izlazimo iz naših domova, i da to jedino radimo kada je nužno. Potrebno je da peremo svoje ruke više puta na dan i da izbjegavamo mjesta na kojima se nalazi više ljudi. Ostanite kod vaših kuća i spasite živote starijima.

Video možete pogledati na linku OVDJE.

Oglasi – Advertisement