Novo

Haški osuđenik progovorio: Evo šta je dvometraš Goran, stari krvnik radio Slobodanu svaku noć: Zatvorenici nisu mogli spavati od jauka!

Anonimni izvor, za kojeg je samo poznato da je i sam bio jedno vrijeme zatvorenik u Haagu, otkrio je daje Slobodan Milošević svakodnevno biobrutalno ponižavan i maltretiran tokom svog boravka u zatvoru.

A dok su ostali bili svjedoci svih tih ružnih i strašnih dešavanja i to skoro svake druge noći. Ni jedan zatvorenik nije imao milosti, svi su bili jako nemilosrdni prema njemu, a među njima se posebno isticao jedan. Njegovo ime je Goran Jelisić, njega su inače svi zvali Srpski Adolf, jer je imao posebne metode mučenja za Slobodana Miloševića.

Nema nikakve šanse da Goran Jelisić nije malteretirao i brutalno ponižavao bivšeg predsjednika Srbije, ovako navodi ovaj izvor. Bivši predsjednik Srbije se teško mogao navići na tako primitivno okruženje i životni stil kakav je imao tokom boravka u Haagu.

Kako tvrdi, za njega je to sve bilo totalno novo i neugodno iskustvo, koje je bio natjeran da proživljava svakog dana u Haškim tamnicama. On tvrdi i da je Milošević u tom periodu živio u stalnom strahu i da se rijetko družio sa drugim zatvorenicima jer je na svaki način morao da izbjegava Gorana.

2000. godine Goran Jelisić je bio prvo osuđen za zločine koje je počinio tokom višegodišnje agresije na Bosni i Hercegovinu. U toku 1992. godine on je bio u nadležnosti brčanske policije, a pored toga se vjeruje da je također bio jedan od zapovjednika logora Luka. Tada je osuđen i za višestruka ubistva, za okrutno ponašanje sa zarobljenicima, za zločine i pljačke protiv čovječnosti.

Haški tribunal je utvrdio da je on lično ubio najmanje 25 osoba i da su sve bile muslimanske vjeroispovijesti.

Oglasi – Advertisement