Novo

GORI POLA GRADA: Haos na ulicama ne prestaje! ZAPALJENE zgrade, lokali, automobili (Foto/ Video)

Iako smo smatrali da se nakon prrvog vala korona virusa sve smirilo i krenulo na bolje, jer su i životinje napokon pronašle svoj mir, a ljudski život se polako vraća u normalu, desilo se nešto što niko nije očekivao, bar ne u 21. vijeku.

Cijela ova situacija sa korona virusom nije učinila da se ljudstvo opameti, tako da i danas imamo stršano loše vijesti. Već smo par puta napominjali da se u 2020. godine još uvijek ništa lijepo nije desilo, a kako će biti u narednom periodu, ostaje nam da vidimo.

Sve ovo se dešava na ulicama zbog smrti Džordža Flojda kojeg je policija u Minepolisu brutalno maltretirala sve dok nije izdahnuo. Flojd koji je svoj život izgubio na najgori mogući način bio je priveden a policajac mu je kleknuo na vrat i svom težinom ga čuvao, sve dok nije stigla njegova pomoć.

Poslije noći u kojoj su vladali neredi širom Mineapolisa zbog ubistva Džordža Flojda koji je imao 46 godina, ostala je ogromna šteta.

Južni dio Mineapolisa je u potpunosti demoliran, desetine zgrada je zapaljeno, lokali, prodavnice, dok je policija moja da upotrijebi najjaču silu.

Osim toga, izvještaji javljaju da je čak došlo i do smrtnog ishoda, ali se ne zna ko je na koga otvorio vatru, ali se zna da je u pitanju jedan od ljudi koji je bio protestant.

Treći dan ovih protesta se uveliko nastavlja, svi protestanti traže da policajac bude priveden sudu što je prije moguće, jer se, kako smatraju građani, radi o ubitvu sa namjerom.

Policijska uprava Mineapolisa je otpustila četvoricu policijskih službenika, ali i dalje niko ne odgovara za smrt Flojda.

Oglasi – Advertisement