Novo

GORI BEOGRAD! Na hiljade demonstranata ispred stana Aleksandra Vučića: Bošo Obradović preskočio ogradi i… (Video)

Ogromno nezadovoljstvo građana, koji su skoro svako veče u 20.05 izazivali buku širom Srbije, prenijelo se sa balkona i prozora na ulicu. 

Ovu večer su se ispred Predsjedništva okupili građani protiv diktature i režima predsjednika Aleksandra Vučića.

Skup ispred Predsjedništva Srbije počeo je ogromnim aplauzom za zdravstvene radnike u 20 časova, da bi nakon toga aplauz prerastao u buku protiv Vučićevog režima.

Svim okupljenim građanima obratio se Srđan Milivojević.

– Evo nas prvi put posle policijskog sata, epidemije korone virusa i uvođenja tiranije u našoj zemlji. Molim vas da još jednom pozdravite velikim aplauzom ljekare koji su sa nama bili sve vrijeme. Hvala svim doktorima, koji su večeras ovdje s nama. Sada moram da se obratim diktatoru: Tiranine Aleksandre Vučiću, evo vratili smo se iz šopinga u Milanu. Fali nam 14 doktora najmanje. Od njih se opraštamo uz pjesmu “Marš na Drinu”. Ova pjesma neka poslednji put bude pjesma žalosti. Fali nam 200 građana Srbije, Stanika Gligorijević, Omer Mehić, fali nam čuvar iz Savamale, djevojčica pregažena na pješačkom prijelazu, fali nam Slavko Ćuruvija, Stambolić, Zoran Đinđić i to ide sve na račun diktatora. Pozivam vas da napravimo lanac oko cijelog Predsjedništva – rekao je Milivojević.

I od proglašavanja vanrednog stanja i čitave situacije sa korona virusom, nezadovoljstvo među građanima je bilo ogromno. Protesti na ulicama su bili subotom, nezadovoljnih je bilo iz svih struktura društva, a oni koji su bili neodlučni, odlučili su u vrijeme ovog vanrednog stanja. Nezadovoljni građani kažu da je ovo pokazalo da se njihova država ne može boriti sa bilo kakvom krizom.

https://www.youtube.com/watch?v=C33zg-xzQEM&feature=emb_title