Glavni grad blokiran: Policija na sve strane, građani u strahu, čuli se rafali – Balkan Life Today

Glavni grad blokiran: Policija na sve strane, građani u strahu, čuli se rafali

  • Balkan
  • October 20, 2019
  • Comments Off on Glavni grad blokiran: Policija na sve strane, građani u strahu, čuli se rafali

Jedna osoba je ranjena u pucnjavi koja se desila večeras u Pofalićima (Sarajevo).

Kako je iz Operativnog centra MUP-a KS rečeno za medije, napadač koji se zatekao na licu mjesta, uhapšen je, a ranjenoj osobi se ukazuje ljekarska pomoć na Klinici urgentne medicine KCUS-a. Za sada nije poznat stepen povreda. Trenutno se  vrši uviđaj, a iz sarajevske policije navode da će naknadno biti poznato više informacija.

Migranti slučajno zapalili porodični dom predsjednika Skupštine TK

Žarko Vujović, rođeni Bilećanin, bivši košarkaš i direktor Sloboda Dite i ujedno predsjednik Skupštine TK (Socijaldemokrati BiH), rekao je da su migranti njegovu porodičnu kuću koja je izgrađena 1918. godine, navodno slučajno zapalili.

-Samo muka čovjeka može natjerati na spavanje u kući koja je stara cijelo stoljeće. Moj brat ih je unutra po 20 ili 30 nalazio. Ložili su vatru da se zagriju i zapalili kuću – kaže Žarko.

Institucije u TK i dalje nemaju pravi odgovor na migrantsku krizu. Dnevno u Tuzlu stiže iz Bratunca i Zvornika nekoliko stotina migranata. Zastupnik SDA Bego Gutić govorio je o tom problemu.

-Imamo Dragana Mektića, ministra sigurnosti koji se bavi politikom na estradnjački način. Rekao je da u BiH ima samo nekoliko hiljada migranata, a samo u Bihaću ima njih nekoliko hiljada – kaže on. Upravo ljudi koji pomažu migrantima na autobuskoj stanici u Tuzli upozoravaju na problem zbrinjavanja nesretnih ljudi.

-Imat ćemo problem povratka migranata iz Bihaća koji opet žele preko Drine i problem priliva dolazaka migranata iz Srbije. Tuzla će da bude čvorište puteva i svašta može da se desi. Naročito jer zima stiže, kažu volonteri.

Loading..