Novo

Evo šta znači kada uzmete novčić sa pločnika ili zemlje: Niste imali pojma koja sve skrivena značenja taj potez ima (SAVJET)

Ovo je jako zanimljiva priča, koja će se vjerojatno mnogima svidjeti, iako se radi o priči o kojoj mnogi ne bi nikada ni pomislili.

Svakome od nas se desilo bar jednom u životu da na pločniku ili na zemlji ugledamo novčić, te da ga sasvim prirodno podignemo sa zemlje i uzmemo. Ovo smo morali bar jednom uraditi, međutim ni jednog trenutka nismo razmislili da ovaj naš potez ustvari ima skriveno značenje. Neko ima više sreće pa ponekada naiđe na veće, papirne novčanice, mada među nama ima i sujevernih koji to ne čine jer ih je strah da uzmu tuđi novac i misle da će im se sve to vratiti na neki lošiji način.

Osim toga, postoje ljudi koji namjerno bacaju novčiće i to pogotovo na raskrsnicama jer postoje vjerovanja da ako bacite novčiće na raskrsnicu i zamislite želju da će vam se ista i vratiti. Međutim postoji i vjerovanje da ako na raskrsnici uzmete tuđi novčić, da ste na taj način pokupili nečiju tuđu želju, te da će se to vama vratiti na veoma loš način, pa je nekada bolje i ne uzeti novčić sa zemlje.

Ima i vjerovanja da je novčić na zemlji znak sa neba, i da vaši preminuli upravo na ovaj način žele da komuniciraju sa vama. Odnosno da vam ovim poruče da će sve biti u redu, da će problemi u koje ste zapali biti brzo riješeni te da će odmah nakon toga biti sve pod kontrolom.