Evo kako izliječiti crvenilo i popucale kapilare na licu: Ovaj neugodan problem muči mnoge žene!

0

Svaka žena na ovom svijetu želi zdravu, lijepu, njegovanu i glatku kožu.

Nažalost, neprijatnosti kao što su kuperoze, odnosno crvenilo i popucali kapilari na licu, kvare život i ljepotu mnogima predstavnicama ljepšeg pola. Uzroci ovog stanja, odnosno kuperoze još nisu do kraja istraženi.

Pomoću slijedećih sastojaka možete izliječiti kuperozu, crvenilo i popucale kapilare na licu:

Aloja

Potrebno je da isiječete list aloje uzduž i držite ga u frižideru nekoliko dana. Pred spavanje isječenom stranom lista aloje lagano mažite kožu lica, koju ste prethodno očistili sa mješavinom zelenog ili crnog čaja. Ovakav isti postupak ponavljajte svaki drugi dan u roku dvije sedmice. Ako malo peče, izdržite, peckanje obično prolazi poslije dva do tri tretmana.

Zeleni paradajz

Zeleni paradajz sadrži neophodne kiseline koje aktivno djeluju na suzbijanje kuperoze odnosno problema crvenila i popucalih kapilara na licu. Potrebno je da isiječete paradajz na kriške i stavljajte ih na problematične zone držeći ih tako tri minute. Poslije toga na lice nanesite hranljivu kremu. Deset dana svaki dan stavljajte ove obloge.

Peršun

Uzmite otprilike šaku peršunovog lista te ga prelijte sa 100 ml kipuće vode. Poklopite i ostavite da odstoji najmanje pola sata. Poslije toga procijedite i u to dodajte 50 ml mlijeka. Time pokvasite manji čisti peškirić, nježno iscijedite i stavite na lice, ili na problematični dio lica, nekih 20 minuta. Ovu proceduru radite svaki dan u roku od 20 dana. Poslije ponavljajte ukoliko budete imali potrebu.

Morate znati da su ovo prirodni načini kako bi se poboljšalo stanje vaše kože i da će im trebati malo duže da djeluju onako kako želite.

 

Preporučujemo